PROJECTES.

Work in progress

Estació de busos Cavallitos, Maó. 

"Al voltant de noltros"

Encàrreg de pintura mural per part de la Conselleria de Mobilitat (Consell Insular de Menorca) per decorar la paret de 112metres de llargada i 550m2 de l'estació de transports "Cavallitos " de Maó. 

Col.laboració amb les artistes Rosa Suàrez i Corni Ilustration. 

.

.

 "Sa Dida"

260 x 140cm
Acrílic sobre tela

Palma de Mallorca

2021


La tela decora una de les finestres de la tenda del Forn de la Soca a l'edifici modernista Can Corbella de Palma, localitzat a Plaça de Cort, 1, 07001 Palma. 

"Sa Dida" ens parla de la Dida Joana, la repadrina de l'arqueòleg gastronòmic Tomeu Arbona . Vàrem prendre la imatge de l'avantpassada com a al·legoria del patrimoni cultural i gastronòmic de la Mallorca ancestral que ens transmet el coneixement per a ser nodrits. Una imatge lluminosa, mediterrània, esperançadora i positiva. Un reflex de la tasca que fa el Fornet de la Soca: transmetre els productes, les receptes i la producció artesanal de manera afectiva, tenint en compte cada detall i pensament per posar en valor sa conservació del que és autèntic.

Desig molta prosperitat i futur al Fornet de la Soca i a tots els comerços de producte local."Opineu però sobretot critiqueu
" 

200x130 - Participatió al Festival de Street Art de Ciutadella de Menorca 

 Carrer Sant Cristòfol, Ciutadella de Menorca, 2020

Vaig tornar a participar en el Festival de Street Art de Ciutadella, però aquest cop amb la meravellosa sort de poder fer una col·laboració amb la ilustradora menorquina Caterina Taltavull Barber, coneguda sota el pseudònim de Corni Ilustration.  Junts va idear el disseny de la pintura mural que decora aquest carrer. 

Junts vam representar la imatge de dos capgrossos, acollint aquestes icònes que provenen de la imatgeria festiva popular, per ser portats al terreny de la ironia, la sàtira i la crítica que en aquest temps esta tant a flor de pell en temes de controvèrsia en terrenys de la política i societat. 

"La marcha de les joguines"

185x250 - Participatió al Festival de Muralisme Home Mural Fest 2020

Acrílic sobre mur - Pintura mural per a menjador

La crisi de la COVID-19 ens va fer estar en quarantena durant més de quaranta dies, impossibilitant els projectes artístics del moment. Però el col·lectiu Void Projects va llençar el festival de pintura mural virtual i de participació oberta. Qualsevol pintor muralista es podia unir a l'iniciativa i anar pujant els resultats de les obres murals diàriament al seu conte d'instagram. 

La meva participacio va consistir en la realitzacio duna pintura mural de tematica infantil a on es representa un bodego composat per titelles i joguines dels anys noranta


"Sa plaça, núm. 93"

380x480cm 

Setembre 2019 Fundació Reynolds, Maó (Menorca)


La Fundació Reynolds de Maó (Menorca) em va donar guardonar amb la seva beca anual de formació artística. Gràcies a això, vaig tenir l'oportunitat de viatjar a Califòrnia (EUA) per assistir a un taller sobre pintura mural i art públic impartit per Morgan Studios. Com a resultat d'aquesta beca, vaig donar a la fundació una pintura mural, situada al pati interior del seu edifici.
La imatge il·lustra l'antic mercat d'aliments de Maó (Menorca) a finals dels setanta '. El missatge del mural pretén defensar el producte local i el petit i just comerç alimentari.
Afortunadament, vaig tenir l'oportunitat de conèixer Caridad Gisbert, la protagonista del mural, la dependenta de la parada d'aliments junt amb la seva família. Per a ells, trobar aquest mural ha estat tot un honor.


"Deliciós descans" -  Morfeo al seu llit. 

 140x220 - Pintura mural per a dormitori 
Des de petit m'encanta dormir durant hores. M'agrada treballar, però també valoro el descans. En honor a aquest plaer de la vida, vaig decidir pintar una adaptació de l'obra mestra "Morfeo" de Jean Bernard Restout (1771). És una escena totalment clàssica."Gasolinera d'Horta" - Pintura mural per al 50è aniversari 

400x750 - Encàrrec  per a la benzinera d'Horta de Barcelona.

La direcció de la gasolinera Horta de Barcelona va encarregar un mural per retre homenatge al seu 50è aniversari. Sitauda al carrer Tajo, 28-34 Barcelona la pintura es troba a la paret lateral de l'edifici, exposada al trànsit entrant. 

Volien una imatge divertida, alegre i plaent. La composició mostra l'acció de dos treballadors de sele XIX enganxant el cartell de la benzinera. La narració pretén ser divertida i dinàmica mantenint una estètica semblat a la del cartellisme modernista. 


"Santuari" -  Projecte per a un regufi d'indigents i persones sense llar. 

 San José, Califòrnia, 2019

Vaig tenir la bona sort d'obtenir una beca de formació artística a través de la Fundació Reynolds. Gràcies a aquesta oportunitat, vaig viatjar fins a Califòrnia per assistir al taller de Morgan Studios sobre metodologia i gestió de projectes murals. 

Com a activitat d'aquest curs,  vam fer diverses pintures murals al refugi de la casa de San José. Un d'ells es troba a la gran paret del saló. Vam decidir crear un paisatge de propietats visuals agradables, tranquil·litzants i dolces perquè les persones sense llar se sentin bé quan mengen. La segona pintura mural es troba en una de les parets del jardí. Volíem fer alguna una imatge sobre idees pacífiques i fresques. Alguna cosa que evités  completament la idea de conflicte personal i social. Vam relacionar aquestes idees amb l'estil infantil, prenent elements, colors i formes que poden ser educatius alhora. "Life Moves" és el nom d'aquesta obra que intenta ensenyar idees positives a la comunitat de persones sense llar.

  

"A dies d'avui" - L'amor públic

150x240 - Participatió al Festival de Street Art de Ciutadella de Menorca of Barcelona commissioned a mural to pay tributggggggggg  Carrer Portal D'Artrux, projecte d'art públic de la Ciutadella de Menorca. 


M'agrada inspirar-me en altres quadres d'història de l'art per convertir-los en altres imatges amb un nou missatge. De vegades per fer comèdia o crítica. En aquest cas, l'obra mestra anomenada per "El petó" de Francisco Hayez (1859) s'utilitza per qüestionar les formes modernes de manifestació del romanticisme, l'amor i la seva difusió, reflexionant sobre allò que és públic i privat en l'actualitat.

  "Flor de la vida" - Pintura mural per a espai de teràpies

  180x180 - Encàrrec de pintura mural per l'herbolisteria i centre de teràpies Artemisa .ccccccccccccccc                           cccc mmmmmgmj

2018, Es Castell Menorca 

El centre d'herboristeria Artemisa necessitava afegir una icona adequada per al seu espai de teràpia. Junts, vam decidir representar la imatge de La flor de la vida, que és una forma geomètrica composta per múltiples cercles superposats uniformement espaiats disposats en forma de patró de flor amb simetria d'un hexàgon. El resultat pretén oferir sensacions d'elevació, unió, serenitat, equilibri, calma i il·luminació a l'espai circumdant "El judici dels homes" - Reproducció d'una miniatura de l'edat mitja. 

700x360 -Pintura mural per l'escola d'art Superior Llotja de Barcelona (Spain)

Un equip de sis muralistes va prendre un vol cap a l'edat mitjana. L'objectiu principal era reproduir una il·lustració pertanyent a un llibre de salms anglocatalans del segle XXI-XIII dC. El gran repte era transportar aquesta il·lustració de mida petita a la gran mur.  A més, el projecte requeria un alt nivell d'interpretació a causa dels danys de la imatge original que impedia tenir una lectura clara. Va ser una experiència realment interessant i divertida submergir-nos en l'estètica pictòrica de l'edat mitjana 

Orígen de la miniatura: Aquesta imatge prové d'un llibre Saltiri anglo català. És un còdex il·luminat creat cap al 1200 dC a Canterbury (Anglaterra) i acabat a Barcelona (Catalunya) cap al 1340 dC per Ferrer Bassa (un dels pintors més coneguts de l'edat mitjana a Catalunya). Actualment, es conserva a la Biblioteca Nacional Francesa sota el signe "Lat". El llibre en si tracta de Salms, que són textos bíblics per llegir i cantar a la missa. També es coneix amb el nom de "Gran Canterbury" o "Psalter Auri" pel seu gran treball de fulla daurada en totes les seves il·lustracions que complementen la policromia. És un llibre únic al món per la unió de la iconografia i els estils gòtics anglesos i catalans.